Facebook Toestaan Niet toestaan

AGB doet goede zaken in topper met IVV

19 november 2022 23:30

Het was een nat begin van de wedstrijd. In de regen werd er afgetrapt op Sportpark De Breek. Het hemelwater in combinatie met de grasmat zorgde voor een ander spel dan de ploegen gewend zijn. Het spel golfde, een kansje voor AGB maar ook mogelijkheden voor IVV.

Voorbereidend werk van Dylan van Os leverde IVV een goede kans op, hij werkte zichzelf langs een paar AGB-verdedigers. Ook spits Daniël Schermer was betrokken bijna de aanval, maar wist niet af te drukken. De bal ging in het strafschopgebied uiteindelijk alle kanten op, waardoor AGB kon omschakelen. Jordan de Jong passeerde aan de andere kant meerdere IVV’ers en gaf laag voor. Er stond geen spits voor het doel, dus de goede actie kon niet worden geconverteerd.

Met een half uur op de klok leek AGB te gaan voetballen. Aanvoerder Hursut Meric kwam op stoom. Hij stond ook aan de basis van de openingstreffer. Meric stak Adil Amghar el Yettefti goed diep. Vanaf de rechterkant gaf hij laag voor op Mohammed Bekkach. De middenvelder controleerde de bal en schoot diagonaal binnen: 0-1. Een paar minuten later kon Daniël Schermer IVV op gelijke hoogte komen. Van Os pikte de bal op aan de zijlijn en gaf de bal diep op zijn mede aanvaller. Oog-in-oog met Selahattin Dagasan faalde Schermer, waardoor het slechts een hoekschop werd. Op slag van rust maakten de Amsterdammers nog de 0-2. Uit een hoekschop van Meric kopte Hamza Amghar el Yettefti binnen.

IVV kwam na rust al snel in een kansrijke positie. Schermer werd diep gestuurd en voor het doel van AGB neer gehaald door Hamza Amghar el Yettefti. Scheidsrechter Gajadien wees naar de penaltystip en Schermer ging zelf achter de bal staan. Echter was de strafschop beroerd, een gemakkelijke prooi voor AGB-keeper Dagasan. Vijf minuten later was het wel raak voor de Landsmeerders. Een droge knal van Wessel Westerhof ging binnen: 1-2. Heel AGB claimde vervolgens een penalty, maar scheidsrechter Gajadien wuifde het weg. Terwijl spits Edip Bebiroglu wel degelijk werd vastgehouden. Het spel ging op en neer en zowel IVV als AGB ging op zoek naar een treffer. Het waren de bezoekers die toesloegen. Een fout in de verdediging van IVV werd keihard afgestraft door Biberoglu: 1-3. In de slotfase van het duel kwam AGB nog op een voorsprong van 1-4 dankzij een goal van Adil Amghar el Yettefti.

Door de overwinning doet AGB goede zaken, want AFC ‘34 verloor. AGB en AFC’34 hebben nu allebei 13 punten. Koploper is HBC, dat 16 punten uit 6 duels heeft. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a