AGB pakt periodetitel ondanks gelijkspel tegen NVC - vv AGB

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

AGB pakt periodetitel ondanks gelijkspel tegen NVC

AGB pakt periodetitel ondanks gelijkspel tegen NVC

13 maart 2017 16:15

Jurgen Boegborn (Hav)

In de zondag tweede klasse B heeft AGB zich ondanks een gelijkspel tegen NVC verzekerd van de tweede periodetitel. De Amsterdammers speelden een dramatische wedstrijd en beleefden zo een slechte generale repetitie in aanloop naar de topper tegen FC Abcoude. Bij afwezigheid van trainer Senel Cebar bezorgde Omar el Aamrani AGB tien minuten voor tijd alsnog een punt.

Er viel weinig te beleven op Sportpark Ookmeer. Zowel AGB als NVC kwam niet lekker in de wedstrijd en de kansen waren op één hand te tellen. Beide ploegen vergaten te voetballen, waardoor de toeschouwers vooral veel diepe ballen en duels kregen te zien. Na twintig minuten spelen kwam de eerste kans van de wedstrijd voor AGB. Uit een voorzet van Sergio Comvalius schoot Bouwmeester de bal over de goal heen. Zeven minuten later stond Comvalius opnieuw aan de basis van een mogelijkheid, maar de inzet van Cihan Kambur werd door keeper Rick Groenhard gekeerd. Ook NVC liet in de eerste helft bar weinig zien, maar kreeg in de 28ste minuut wel de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Een kopbal van Karel Visser ging rakelings langs het doel van Mitchel Vincken. Tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers aan de leiding. Na balverlies op het middenveld besloot NVC-aanvoerder Mick Stefels de bal in één keer richting het doel te schieten en zag hij zijn inzet vanaf 35 meter over doelman Vincken in de kruising vliegen.

Ook in de tweede helft lieten beide ploegen een erbarmelijk niveau zien en lukte het zowel AGB als NVC niet om kansen te creëren. Met de enige mogelijkheid van de tweede helft slaagde de thuisploeg er nog in om een punt uit het vuur te slepen. Na goed doorkoppen van Gary Bouwmeester ontsnapte El Aamrani aan de verdedigers en kon hij oog-in-oog met Groenhard eenvoudig raak schieten en bezorgde hij AGB in de tachtigste minuut toch nog een punt en de periodetitel. In de competitie hebben de Amsterdammers nu tien punten voorsprong op de concurrentie.

Bron: Het Amsterdamsche voetbal
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!